Shipping Company Groningen on LinkedInShipping Company Groningen on TwitterShipping Company Groningen on Facebook

Shipping Company Groningen

Shipping Company Groningen is ontstaan door een fusie van drie rederijen; Navigia Shipmanagement, Feederlines en Thorco Holland. 
 
Navigia is in het jaar 1996 ontstaan als de Nederlandse dochteronderneming van het Duitse rederijbedrijf Reederei Schöning. Sinds het jaar 2012 staat de rederij onder leiding van Jan van Breden en Eric Bos. 
 
Rederij Feederlines BV is opgericht in het jaar 1995. Het bedrijf is ontstaan als de Nederlandse dochteronderneming van de Duitse Hartmann Group. Tegenwoordig staat de rederij onder leiding van Jan van der Laan.
 
Otto Torenbosch staat aan het roer van de Nederlands tak van Thorco Projects. Thorco Projects is ontstaan door het aangaan van een strategische partnerschap tussen Thorco en United Heavy Lift, gespecialiseerd in projectlading en onderdeel van de Thornico Group. 
 
Door de fusie hebben de drie rederijen gezamenlijk 51 schepen in management. Daarnaast verzorgd SCG het management van zes schepen welke in eigendom zijn van de Noorse rederij Peak Group. 
 
Shipping Company Groningen bestaat uit een team van 60 enthousiaste en gekwalificeerde medewerkers. Met bezieling en betrokkenheid werkt ons team iedere dag aan hetzelfde doel: het succesvol managen van de schepen welke ons zijn toevertrouwd.
 
Door de oprichting van Shipping Company Groningen hebben Jan van Breden, Jan van der Laan, Eric Bos en Otto Torenbosch alle facetten in huis gehaald om de toekomstige uitdagingen binnen de scheepvaartmarkt te kunnen managen!