Operations

Onze afdeling Operations ondersteunt onze bemanning en de bevrachters. Bij ladingschade, schade aan het schip of problemen tijdens laden en lossen vormt de afdeling Operations de verbindende factor tussen bemanning, bevrachters, verzekeringsagenten en onze superintendents. Daarnaast heeft de afdeling Operations een ondersteunende rol bij nautische kwesties en zijn zij verantwoordelijk voor het certificatenbeheer op onze schepen.

Technical support team

Een professioneel support team ondersteunt SCG waar nodig bij zaken als motorrevisie, las en fitting werkzaamheden en elektrische reparties. De ervaren engineers binnen dit support team bezoeken de schepen om de bemanning te assisteren bij grote reparatie- en onderhoudswerkzaamheden.

Purchase and procurement

SCG maakt gebruik van een effici├źnt geautomatiseerd inkoop- en leveringsprocedure welke ons in staat stelt om de planning van bestellingen en de tijdige levering van reserveonderdelen, uitrusting, voorraad en voedsel te garanderen. Deze taken worden ondersteund door het DNV GL Ship management software (GLSM). Dit programma is in staat om de aanwezige reserveonderdelen en voorraden te koppelen aan het benodigde/preventief onderhoud.

QA

De afdeling QA controleert of de kwaliteit van onze diensten overeenkomt met de vooraf vastgestelde eisen. Zij zien toe op naleving van de regelgeving, dragen zorg voor adequate (veiligheids) training/opleiding voor de bemanning en houden toezicht op de kwaliteit aan boord van de schepen. De medewerkers van de afdeling QA bezoeken de schepen regelmatig voor het uitvoeren van interne audits om zo de kwaliteit te kunnen controleren/waarborgen. Het DNV GLSM systeem wordt ingezet voor de controle van certificaten en het nakomen van PSC-rapporten/audits